Story Structure… 

Povestirile
sunt: unele reale, altele (câteva) ficțiune.

Am avut norocul / ghinionul de a ajunge în apropierea unor persoane (deosebit de) relevante (..), în perioade și situații neobișnuite (să spun așa). Uneori am avut chiar și eu mici contribuții – care necesită niște (auto) justificări (oricat de subiective). Alteori (știu) că am făcut foarte bine dar și rău (ca toți oamenii). Lucruri înțelese (mereu) “altfel” – odată cu trecerea timpului (și depărtarea față de emoțiile momentelor deciziilor, reacțiilor).
Mai știu și că numai eu pot aduce anumite detalii și clarificări legate de un set de situații, perioade, contexte.
Am ajuns și la o acumulare (+vârstă) la care, multe planuri (chiar antagonice) îmi crează o presiune și o bună soluție este să le scriu “cumva”…

Nu știu ce va rezulta din această încercare (..) de a scrie diferite povestiri (care cred ca vor fi reajustate în timp).

În acest moment nu scriu pentru / despre anumite persoane (..) ca scop în sine.
Cred că unele persoane vor putea “descifra” unele povestiri. Iar dacă se formează mici grupuri, împreună ar putea clarifica – chiar mai mult(e).

Din mai multe motive (..) cel puțin pentru moment (..), am decis că pentru a putea prezenta o mai mare acuratețe în cadrul povestirilor, să nu prezint detalii care să permită (prea ușor)  recunoașterea unor Persoane + Roluri-Funcții, locuri (de desfășurare), dată etc. 
Totșsi, am în vedere ca la un moment dat să (poată) deveni publice elementele (stocate într-un fișier – tabel) care conțin toate seturile (la nivel de povestire).

Pp= > Pp=0001xyz = Povestirea …
Dd= > Dd=aallzz = Data (an-luna-zi sau estimare)
Pp= > Pp=0001xyz = Persoana
Rf= > Rf=0001xyz = Rol-Functie (detinuta de Pp)
Ll= > Ll=loc – localitate – locatie = unde s-a desfasurat …
Bb= > Bb=100Euro Buget de bani (consumat / necesar / estimat)
Bt > Bt=4h / Bt=10d / (timp de lucru / întârziere / de regula cu implicatii financiare)
Cc > Cc=1978 > Categorie (vezi colectie)
Tag > Tag=CC > Etichete (vezi colectie)

Exemplu: 
Pp=0101 > În 1981, singur m-am înscris și apoi am dat examen la Facultatea Automatica, deși părinții mei s-au opus, ei dorind să urmez o carieră militară, fie la o unitate din Câmpina sau cel mult la Academia Militară (București).

0Shares