Vision > Mision

(în această viață)
.. și la un moment dat devii conștient ..
.. apoi urmează o “impregnare” și (făra voie) acumulezi (la nivel inconștient): Believes > Credinte > Comportamente > ? Valori

.. mult mai târziu (chiar – prea târziu sau niciodată, dar cu toate consecințele) înțelegi că (îți) poți schimba unele credințe, valori, comportamente,  etc. … (deci la nivel individual, de cuplu, familie, grup, comunitate etc.)

.. dar (în general) (în special ca adulți), deja > afectăm pe alții și (împreună) și biosfera (și de regulă) – ireversibil ..

.. (cei mai mulți și) mereu cel mai ușor este să (râmâi) captiv unor patimi (pofte / dorințe / tentații – de regulă, recurente (căci nu înveți ușor “lecția” și repeti succesiunile cauzale) ..

* Oare de câte experimentări (similare) ai nevoie, pentru a înțelege un concept, categorie, clasă, algebră (structuri – grupuri, inele, campuri) etc.? Și totuși cei mai mulți (doar oameni?) alocă o viață pentru “testări” (în masochism, sadism, viciu, prostie etc.) și deci nu reușesc să “treacă peste” .. Mult mai greu este și pentru cei care învață “tehnica” de a tot trece “peste” – căci sensul (și rostul vieții” implodează …

.. câțiva (extrem de puțini) reușesc (măcar unele în perioade) ceva variante de (să zicem) “ascetism” și să se ridice peste nivelurile animalice (și de programare socială inconștientă + cea impusă de unele grupări) și să întrezărească și (câțiva chiar) să spună / facă lucruri “trăsnite”. Vor fi printre cei etichetați ca proști/ciudați ori (chiar) eliminați (rareori ca martiri – căci ar invita la reconsiderare etc.).

(doar) Aceștia au contribuit la schimbarea lumii. În bine și în rău

Și tu poți deveni așa ceva, dacă plătești un pret suficient de mare … Rezultate mai mari poti avea dacă reușesti să rămâi (mai) anomim în demersul tău.

Schimbările trebuie să fie (mai întâi) profund interioare. Și cu totul opțional (secundar) – exterioare (și cu eventual impact asupra altora).

Schimbările aduse (cu/fără voie), reale/imaginare, acum sau mai târziu, mici/mari – vor fi doar proiecții sociale (de conjunctură)

Eventuala utilitate (socială) rămâne de a (re)prezenta (defini) o limită (temporară) pentru tine (și opțional  pentru ceilalți). 

(Nevoia ori intenția/scopul de) “Succes” ori (o eventuală) recunoaștere(a) socială > mai degrabă reprezintă o dovadă de slăbiciune, imaturitate. O întâmplare sau chiar o serioasă limitare în a finaliza  ceva important (nou). Cel puțin pentru că dacă ce faci este (prea ușor) inteligibil (evident) atunci nu e (suficient de) nou / relevant ..

.. Dar toate acestea contează prea rar și prea puțin .. Și pentru că viața este (prea) scurtă și mai ales pentru că (prea puțini) au șansa unei bune educații, perseveranță și ulterior un context social în care să și devină suficient de vizibili … Însă câteva “semințe” … cumva .. mereu reușesc să se exprime și din acestea unele să fie recunoscute și adoptate social (chiar global) …

Referințe (alte) / link-uri: 

Recomandări (To do):

0Shares